Ochii pot spune de ce BOALĂ suferi. Citeşte AICI care sunt principalele semne


Sursa imagine: divahair.ro

Pupilele mărite sau micşorate pot fi semnul unor intoxicaţii, dar pot indica şi tumori cerebrale. Tot ochii pot trăda hipertensiunea sau diabetul. Află din acest articol cum depistezi de ce suferi, după ochii tăi.

Boli frecvent întâlnite precum hipertensiunea arterială, infecţii ale organismului sau diabetul pot fi depistate după aspectul ochilor şi nu doar după simptomele „tradiţionale”.

Printre afecţiunile care pot fi diagnosticate şi în urma unor schimbări intervenite la nivelul ochilor se numără tumorile cerebrale, bolile neurologice şi chiar cele neuromusculare, scrie doctorulzilei.ro.

Inflamaţiile ochilor pot anunţa o infecţie în organism

În cazul intoxicaţiilor, e important aspectul pupilei. Astfel, intoxicaţiile cu alcool, medicamente sau droguri pot fi semnalate de o pupilă mărită. La polul opus, o pupilă micşorată poate sugera intoxicaţia cu ciuperci sau pesticide. La examinări mai profunde pot fi vizibile afecţiuni mai grave decât intoxicaţiile.

Inflamaţiile ochilor, denumite iridociclite, pot anunţa o infecţie în organism sub forma unui abces dentar sau sinuzită.

Şi bolile neurologice pot fi „anunţate” de ochi. În cazul persoanelor cu scleroză multiplă apar paralizii ale muşchilor oculari, iar pacienţii nu îşi mai pot mişca nici măcar pleoapele.

„Ochii ieşiţi din orbite ne duc cu gândul la boala Basedow (o afecţiune autoimună a glandei tiroide)”. În acest caz, e posibil ca pleoapa superioară să se retragă în interior, ceea ce face ca privirea să fie mai strălucitoare. Roşeaţa sau edemul sunt semnele inflamatorii ale bolii.

INDICII

Pupila albă = cataractă, ochii verzui = glaucom

Aspectul ochilor poate ajuta la diagnosticarea bolilor oculare.

O nuanţă albicioasă poate sugera o problemă la nivelul corneei, iar o culoare neuniformă a irisului poate sugera atrofia esenţială de iris, deseori complicată cu glaucom. O pupilă albă la adult semnalează cataractă, iar la copil o tumoare oculară. În plus, o pupilă mică poate semnala o inflamaţie severă a ochiului.

Curs Valutar BNM

RUB 0.2263 -0.0011
GBP 21.9580 0.1539
USD 16.7171 -0.0450
RON 4.1000 0.0254
EUR 19.8072 0.1184
UAH 0.6058 0.0004