Trump: O să distrug complet economia Turciei, dacă...


Sursa imagine: gettyimages.com

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că „va distruge” economia Turciei dacă armata turcă „va depăşi limitele” prin incursiunea militară antikurdă din Siria, notează digi24.ro.

„După cum am mai afirmat ferm înainte, și doar ca să reiterez, dacă Turcia face ceva ce eu, în măreața și inegalabila mea înțelepciune, consider că este înafara limitelor, o să distrug complet și o șterg orice urmă din economia Turciei (Am mai făcut asta). Ei trebuie, alături de Europa și alții, să fie atenți...”, a scris Donald Trump, pe Twitter.
 
Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că permite Turciei efectuarea unei ofensive militare de amploare împotriva grupurilor insurgente kurde din Siria, potrivit Mediafax.
 
Pentagonul a transmis că „nu atenţionează” Turcia asupra operaţiunii militare, avertizând însă asupra „efectelor destabilizatoare” pe plan regional.
 
Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde.
 
Organizaţia insurgentă kurdă Forţele Democratice Siriene (SDF) a acuzat Statele Unite de renegarea unui aliat, avertizând că decizia va avea un „impact negativ major” asupra operaţiunilor comune contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Curs Valutar BNM

RUB 0.2279
GBP 23.0050
USD 17.2289
RON 4.2084
EUR 20.5084
UAH 0.6057