Ziua Internaţională a copilului va fi marcată în regim online


Sursa imagine: trm.md

Mai multe activităţi cultural-artistice vor fi organizate de primăria Chişinău. Pe pagina de facebook a direcţiei cultură va putea fi urmărit un concert de muzică uşoară, susţinut de elevii şcolilor muzicale din capitală, dar şi un program-show al Orchestrei municipale de cameră „Avante". Totodată, Sala cu Orgă va transmite online concertul academic „Copiii pentru copii”, relatează Moldova 1.

Daniel Ungureanu este unul dintre cei trei elevi talentaţi ai Şcolii de Arte „Alexei Starcea" din capitală, care va evolua la concertul online „Copii pentru copii", al Sălii cu Orgă.

La acelaşi concert va evolua şi Alexandru Cadja, Martina Meola, ambii elevi ai şcolii „Alexei Starcea”. În perioada stării de urgenţă elevii au continuat studiile online şi au lansat pagina de facebok: „STĂM ACASĂ! CÂNTĂM, DANSĂM DE ACASĂ". Astfel, zilnic i-au delectat pe profesori, părinţi şi pe toţi iubitorii de frumos cu secvenţe coregrafice, creaţii instrumentale, melodii de suflet. Mai mult, în această perioadă, elevii de la secţia arta dramatică au participat şi la un Concurs online cu genericul „Micii actori". Marele Premiu i-a revenit Evanghelinei Zgureanu, iar locul 1 - Ecaterinei Drozdov, care a recitat „Îngerii roşii" de Dumitru Matcovschi.

În condiţiile actuale, asemenea evenimente online, repetiţii, concerte de acasă, reprezintă o posibilitate pentru elevi de a se afirma în asteptarea revenirii la normalitate, la lecţii, la întâlnirile cu profesorii şi colegii şi, fireşte, cu spectatori în sălile de concerte.

Curs Valutar BNM

RUB 0.2405 -0.0002
GBP 21.5544 0.1496
USD 17.0715 -0.0243
RON 4.0321 0.0186
EUR 19.5315 0.0927
UAH 0.6291 -0.0011