Patru stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în spitalele din țară


Sursa imagine: MSMPS

Alte patru stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară. Astfel, au beneficiat de aceste stații spitalul „Sfânta Treime” din capitală, Spitalul Clinic Republican din Bălți și spitalele raionale de la Căușeni și Soroca, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, anterior, încă trei stații au fost instalate la SR Hâncești, SR Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.

În total, 20 de stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova.

Beneficiarii instalațiilor sunt: spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Municipal Nr.1 și Spitalul Cancelariei de Stat.

Conform specialiștilor, oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului.

Curs Valutar BNM

RUB 0.2449
GBP 24.7957
USD 17.7805
RON 4.3076
EUR 21.2165
UAH 0.6548